Odaberi jezik

O Nama

Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj se susreću i prepliću civilizacije, kulture, vjere, klime i reljefi, Plodne rečne doline Semberije, povezuju sa planinskim kanjonima, klisurama i pećinama centralne Bosne i Hercegovine. Dalje na jugu nastavljaju se nacionalni parkovi, more, reke i jezera, koji pružaju odlične lokacije za razvoj avanturističkog i primorskog turizma.

Više od 100 izvorišta hladne i tople mineralne vode, kao i povoljni klimatski uslovi i geografski položaj, pogoduju razvoju klimatsko- banjskog turizma.

Kulturno-istorijska baština Bosne i Hercegovine počinje praistorijskim arheološkim nalazištima i antičkim nasledjem, a najbogatija je objektima izgrađenim u srednjem vijeku, kao što su džamije, crkve i manastiri, od kojih su neki uvršćeni i u svjetsku UNESKO kulturnu baštinu.

Gradovi, sa raskošnom mješavinom istorije, arhitekture, kulture, sa modernism kongresnim centrima, razvili su raznovrsne vidove aktivnog i poslovnog turizma. S druge strane planine Bosne i Hercegovine su prave ekološke oaze, sa blagom klimom i čistim vazduhom. Sa svojom izuzetno povoljnom klimom bosanskohercegovačka obala spada u u red primorskih mjesta sa najvećim brojem sunčanih dana u godini, te postaje sve poznatije morsko odmaralište.

Naš cilj je da promovišemo bosanskohercegovački i turizam susjednih nam zemalja te shodno tome nudimo turističke usluge kao npr.: banjski turizam, obilazak bosanskohercegovačkih gradova i prirodnih ljepota, jednodnevne izlete, skijanje, rafting, sportske pripreme, lov, ribolov itd.

Zbog toga vas pozivamo da upoznate Bosnu i Hercegovinu i osjetite sve njene ljepote.

Kontaktirajte Nas

  • Feriza Merzuka No, 30, Vogošća, Bosna i Hercegovina
  • +387 61 819 386
  • Kontaktirajte Nas
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Flickr Slike

Twitter Statusi